Налагат нова глоба от 280 000 лв. за ремонта на „Графа“

15:07, 10 юни 19 25 1450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова глоба от 280 000 лева налага Столичната община на изпълнителя на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ "Джи Пи Груп". Общо размерът на санкциите наложени за ремонта на „Графа“ става около 440 000 лева.

Освен това кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че вероятно температурно разширение е причина за надигнатото трамвайно трасе в току-що ремонтираната улица.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" – некачествен, но остава така

Все още не се знае кога улицата ще получи Акт 16, отбеляза зам.-кметът Дончо Барбалов. Гаранционният срок на ремонтираната улица е 8 години.

Отстраняването на дефектите по „Графа“ продължава часове преди крайния срок

"На този обект работиха и продължават да работят десетки инженери, проектанти и строители – затова не приемам оправданията на всяка от страните в момента. Релсовият път беше завършен в края на миналата година и това е първото лято, в което е в експлоатация. Не мога да допусна, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения", написа столичният кмет във Facebook.

Фандъкова е поискала проектантите да дадат решение, което изпълнителят ще изпълни за своя сметка в рамките гаранцията на обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама