Разкриха домашна оранжерия за отглеждане на коноп в столицата

15:10, 15 ное 18 25 1409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столични полицаи разкриха модерно оборудвана домашна оранжерия за отглеждане на коноп. Иззети са над 180 растения и над 1.5 килограма суха тревиста маса.

На 6 ноември пред магазин за торове и селскостопански продукти, служители от сектор „Наркотици“ при СДВР задържаха двама мъже - на 28 и 45 години. При последвалите процесуално-следствени действия у 28-годишния и в жилището му са намерени и иззети пликче и кутийка с тревиста маса.

У по-възрастния, който е и собственик на фирмата, стопанисваща магазина, са намерени и иззети шишенце с кафява течност, саморъчно свита цигара, електронна везна, пари и мобилни телефони. При претърсване на различни помещения на етажа, на който се намира магазина са намерени и иззети множество хартиени и полиетиленови пликове с различни размери, съдържащи тревиста маса.

При последвало претърсване в съседен вход, полицаите разкрили тавански помещения, оборудвани с лампи, вентилация, филтри и напоителна система и 184 засадени растения, в различен стадии на развитие, сходни по морфологични белези с растението коноп.

От изготвената експертна справка станало ясно, че иззетата суха тревиста маса е марихуана с тегло 1 563 грама и хашиш – 5.66 грама.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура на двамата задържани е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а и 354 в от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама