Оставиха в ареста зеленчукопроизводителя, отглеждал канабис

16:45, 08 ное 18 25 1982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зеленчукопроизводителят, който в парници е отглеждал канабис, остава за постоянно в ареста. Така съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия. 

Срещу 49-годишния Венелин В., по прякор Кашата, се води досъдебно производство за засяване и отглеждане на 552 растения от рода на конопа в две наркооранжерии и държане с цел разпространение на марихуана.

Парниците с канабис са били открити от криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав при обход на района. Силната и специфична миризма, която се носела от тях, издала, че оранжериите край село Хан Крум са засети с марихуана. При претърсването са иззети 551 растения, а от фургон, ползван като сушилня за марихуана  -  три кашона и три чувала с полусуха листна маса – стръкове и съцветия на конопа. Общото им тегло е 27 кг.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което на Венелин В. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама