Стефан Радев: Общите проекти между общините Сливен, Ямбол и Тунджа ще дадат тласък в развитието на региона

18:00, 29 окт 21 25 1181 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Меморандумът за сътрудничество между трите общини изразява общите ни намерения за осъществяване на редица проекти. Това заяви кметът Стефан Радев по време на подписването на документа днес.

„Всяка една от общините има собствен план за развитие, но съществуват много общи проекти, които могат да бъдат полезни и да дадат тласък в развитието на нашия регион. С този акт на сътрудничество не създаваме сдружение или организация. Той представлява наши общи намерения в посока осъществяване на редица проекти“, каза Стефан Радев, съобщават от Община Сливен.

Той допълни, че споразумението е отворено и са поканени към него да се присъединят и други съседни общини, защото инфраструктурните проекти са ключови и важни за целия регион.

„Става въпрос за разширяване до четирилентови на пътищата от Сливен в посока Ямбол и Ямбол-Елхово към границата с Турция. Трябва да се възползваме максимално от близостта на градовете – от една страна на Сливен и Ямбол и от другата страна – близостта на целия регион до границата с южната ни съседка“, каза още Радев.

Той се надява, че общото партньорство ще създава не само добри инициативи, но и добри резултати за хората от Сливенския регион.

Меморандумът подписаха днес кметовете на общините Сливен – Стефан Радев, на Ямбол – Валентин Ревански и на Тунджа Георги Георгиев. Подписите си поставиха и областният управител на Ямбол - Георги Чалъков и зам.-областният управител на Сливен Антоний Андонов. Документът регламентира общите ангажименти и отношения, които страните поемат във връзка с осъществяване на сътрудничество през новия програмен период при реализиране на общи проекти и инициативи, развитие на индустриални зони и привличане на инвеститори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама