Община Сливен създаде платформа за доброволци в ситуацията с Ковид-19

15:25, 07 дек 20 / Общество 25 1551 Шрифт:

Община Сливен създаде платформа „Аз съм доброволец в Сливен“. Тя се инициира от кмета Стефан Радев във връзка с епидемията от COVID-19 и възникващата необходимост от доброволци или кадри за заместване, както и оказване на допълнителна помощ в лечебни заведения, детски градини, социални центрове и др. Могат да се включат медицински и немедицински лица, съобщават от Общината.

В платформата всеки желаещ може да се регистрира като доброволец или работещ по заместване и при необходимост да окаже съдействие за определен период от време:

• Лечебни заведения – само за медицински лица

• Лечебни заведения – санитари и др. немедицински дейности

• Социални центрове

• Детски градини

• В сферата на образованието

• Общински кризисен щаб и организирани от него дейности – дезинфекция на обекти, организация за движение на критични места и др.

• Специалисти от други сфери

Всеки кандидат трябва да попълни информация, която да ориентира платформата в какви случаи може да се използват неговите умения. Единствено упълномощено от Община Сливен лице има достъп до данните и възможност да определя необходимостта от доброволци, които да насочва към определени дейности.

Целта на платформата е централизирано събиране на данни за доброволците на територията на община Сливен. В безпрецедентната ситуация, в която се намира целият свят, е трудно за всички, но най-вече медиците, които са на първа линия и месеци наред упражняват професията си в необичайни и тежки условия. Нужда от подкрепа имат и социални центрове, детски градини и други структури. Изборът да бъдеш доброволец е личен и дълбоко хуманен акт. Всеки, който желае да бъде в помощ на обществото, може да се регистрира в платформата „Аз съм доброволец в Сливен“.

Повече подробности можете да откриете тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама