Борисов: Поетите ангажименти към хората с увреждания ги изпълняваме в срок

14:15, 26 окт 18 / Политика Сподели в: 25 1025 Topnovini Автор: Topnovini
1
2
3

"Парламентът прие първия закон за хората с увреждания, върви и вторият. Видяхте и бюджета - там има 150 млн. лева повече. Това, което сме поели като ангажимент, го изпълняваме в срок", коментира премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018".

"Между първо и второ четене ще има промени и социалният министър ще отговаря по тази тема. Ние, миналата седмица, когато го нямаше този скандал, искахме отговорността да бъде на по-високо ниво, да се върши работа", каза още премиерът.

По повод протестите, които продължават с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Борисов коментира: "Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира. Това, което е поето като анжгажимент от страна на правителството и парламента, е изпълнено. И това е в пъти повече, отколокото по време на управлението на БСП. Това мога да кажа на тези хора".

За учението "Тракийски меч 2018" премиерът заяви, че за първи път в него участват САЩ и всичките девет балкански държави. Демонстрацията се проведе на учебен полигон „Ново село“ и беше наблюдавана от командирите на Силите за специални операции, военните аташета на държавите-участнички и посланици.

"България води една действително балансирана политика - на мир, на сътрудничество. Пази Боже от терористични нападения и актове. Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата - така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави Борисов.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани