"Ало" измамници върнаха парите на девет жени от Сливен

14:40, 24 окт 18 25 1339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две ефективни и две условни присъди постанови Специализираният наказателен съд за четирима телефонни измамници, след като се признаха за виновни, върнаха до стотинка парите на девет пострадали възрастни жени от Сливен и поискаха споразумение със Специализираната прокуратура.

Двамата организатори на престъпната група Димитър П. и Георги И. приеха да изтърпят ефективни наказания, съответно от година и шест месеца и една година, при първоначален общ режим. Другите двама получиха условни наказания от 2,6 години и 10 месеца с четиригодишен изпитателен срок. Съдът прие споразумението с прокуратурата, наложените наказания са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Четиримата осъдени бяха обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, действала на територията на Сливен и Ямбол, която от началото на май 2013 г. до 27 юни 2013 г., в уловията на продължавано престъпление, нанесла чрез измама вреди на възрастни хора за общо 22 928,96 лева (част от парите са искани и получени в евро).

Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали пострадалите, че техен близък страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял катастрофа. Исканите от тях суми, за да „помогнат“ на внуци, дъщери и зетьове, варирали от 800 до 7000 лева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама