В Силистра акостира римска лусория

09:11, 13 окт 22 25 2539 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През месец юли римската лодка, тип лусория, тръгна по река Дунав от Игнолщадт, Германия, на свързващ круиз до Сачидава, Румъния. В Силистра гребците акостираха на 12 октомври около 17.00 ч., съобщиха от Общината.

Екипажът, които се състои от 16 души, беше посрещнат тържествено в града. Кметът д-р Юлиян Найденов и част от неговия екип - инж. Тихомир Борачев и г-жа Мария Недялкова, посрещнаха лодката, която акостира на понтона на Дунавския клуб. Емоционално, с музиката на Градски духов оркестър и гайдите на школа „Великов“, с хляб и сол, с хоро присъстващите посрещнаха гребците.

Събитието е част от изпълнението на Проект „Валоризиране на културно наследство и насърчаване на устойчив туризъм чрез оживяване на общото наследство на Дунавския лимес, като основа за културен маршрут“, финансиран по Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020, с партньори по Проекта НТК „Българският пътеводител“ и Центърът за интерпретиране на наследството.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама