144 години от Освобождението на Силистра

11:45, 10 фев 22 25 2128 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

10 февруари 1878 г. - паметна дата за силистренци. Ден първи на изстраданата и жадувана пет века свобода.

144 години силна и независима Силистра! Слава на храбрите руски воини, подвига и величието на хилядите знайни и незнайни герои, на българските опълченци и патриоти от Силистра и региона, отдали живота си за свободата. На този ден, всяка година, ние, признателните силистренци, изразяваме своята почит и признателност към тях“, посочват от общината.

Община Силистра, дирекция „Хуманитарни дейности“, Общински комитет „Васил Левски“, Общински клуб „Христо Ботйов“ отбелязват забележителната за силистренци дата при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Молебен за здраве и благоденствие на българския народ и на жителите на Силистра беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков, съвместно с градското духовенство.

След това започна шествие от катедралния храм с Духовия оркестър до паметната плоча на ул. „Хан Омуртаг“ № 9, отбелязваща Освобождението на града. Състоя се и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама