Родителите на едно от пострадалите деца в Силистра поискаха наказание за виновните

16:33, 03 юни 19 / Общество 25 612 Topnovini
1

Наказание за виновните за взрива поискаха родителите на шестгодишната Екатерина. Момиченцето и две момчета пострадаха по време на пиротехническа демонстрация на стадиона в Силистра в края на миналата седмица.

Пострадалото от граната момиченце е с множество изгаряния

Екатерина, която е с изгаряния по тялото, претърпя лека хирургична интервенция в русенска клиника. Според лекарите, детето се  възстановява бързо и вероятно ще бъде изписано от болницата до края на седмицата. родителите ще търсят възмездие за причинените травми на детето им в съда.

"Чакам да ми кажат кой е, кои са виновни – имената и”, каза Майката на Екатерина – Радостина, цитирана от Нова телевизия.

Три деца пострадаха при демонстрация на взривяване на граната в Силистра

Министърът на вътрешните работи  Младен Маринов заяви, че иска да се извини на родителите и да изкаже своята загриженост. По думите му от една добра идея за съжаление се е случило така, че са пострадали деца.

„Забранил съм използването при такива демонстрации на пиротехнически средства. Колегите твърдят, че става въпрос за некачествена граната, но въпреки всичко няма да позволя да се използват такива средства, за да избегнем други такива инциденти”, добави той.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани