Грипна епидемия и във Варна от вторник, областите вече са 12

17:35, 21 яну 19 / Общество 25 1988 Topnovini
1

От утре, 22 януари, РЗИ-Варна обявява грипна епидемия на територията на област Варна. Изпратено е предписание за преустановяване на учебните занятия от 22.01.2019 г. до 29.01.2019 г., включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Грипна епидемия е обявена общо в 12 области на страната. Над 590 са училищата, които са затворени заради грипна ваканция.

От утре до петък децата в пловдивско излизат във ваканция, до края на седмицата няма да учат и учениците в Добрич. Кметът на Пловдив планира да даде като почивен ден и 4-ти февруари, като така ще се удължи еднодневната междусрочна ваканция, обявена за 5-ти февруари. В грипна ваканция са и децата от Пернишка, Смолянска, Пазарджишка област.

Епидемия беше обявена и в Бургаска, Старозагорска, Шуменска, Ямболска и Силистренска област. Пропуснатият през грипната ваканция материал ще се преструктурира, за да не се допуска изоставане на учениците.

Дните без учебни занятия няма да бъдат отучвани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани