Борисов инспектира индустриалната зона на Шумен

17:21, 15 окт 19 / Политика 25 1447 Topnovini
1

Премиерът Бойко Борисов инспектира индустриалната зона на Шумен с личния си автомобил.

В колата с него е кандидатът за кмет на Шумен и областен координатор на ПП ГЕРБ Любомир Христов, както и финансовият министър Владислав Горанов. 

Борисов посети и шуменския филиал на Медицинския университет във Варна, където се срещна с ръководството и възпитаниците на учебното заведение.

''Когато седнахме да търсим приоритетите през третия мандат, неслучайно заложихме на образованието, защото сме убедени, че това е най-голямата инвестиция. Виждате какво се прави – двойно увеличение на учителските заплати'', заяви Борисов. 

Борисов не пропусна да спомене и парите, които се осигуряват за здравеопазване, в това число и заплатите на медицинските сестри.

''В първия мандат бюджетът за здравеопазването беше около 2 млрд. лв., сега е малко над 5 млрд. лв. – това е двойно увеличение само за няколко години. Дали обаче хората са доволни, че сме подсигурили два пъти по-голям бюджет'', запита той. 

''Колегите от Германия и Франция казват, че правим голяма грешка, защото образованието сме го сложили като приоритет. За държавите в Европа, със застаряващо население, здравеопазването става по-важно от образованието. А в държавите, в които не са имали такива проблеми, без свян ни взимат медицинските сестри и то със специални програми. По-богатите държави трябва да си преосмислят политиката'', заяви Борисов. 

''Целта е да можем да задържим медицинските сестри тук и затова бях в индустриалната зона – едната е пълна със заводи и другата също се пълни. Когато икономиката работи, има за всички. Действаме усилено по тази тема. Нещо, което можем да кажем с гордост е, че детската смъртност изключително намаля. Не казвам, че сме идеални и че всичко е направено, но продължаваме да правим'', добави още той. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 4 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.