Ученици от разградско училище записват аудио книга за незрящи деца

15:30, 26 окт 18 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от ОУ "Ив.С.Тургенев" в Разград записват аудио книга за незрящи деца, съобщиха от учебното заведение, цитирани от БТА. Инициативата е в рамките на благотворителен проект с мотото "Не се плаши - ние сме твоите очи".

Вдъхновението на инициаторите на инициативата, начело с преподавателката по български език и литература Севдалина Петкова идва от факта, че в училището учи дете със сериозни проблеми със зрението. Тя е вече в седми клас и е една от отличничките на училището благодарение на това, че до нея ежедневно са нейната майка, приятели, съученици и учители.

Проектът има за цел да стимулира четенето на художествени произведения, да амбицира децата да се учат да четат гладко и изразително, да бъдат толерантни към различието на другите, да се учат на взаимопомощ и приятелство. След като аудио книгата стане факт, тя ще бъде безвъзмездно предоставена на Съюза на слепите, на библиотеки, читалища и други организации, занимаващи се с обучителни дейности на деца с увреждания.

Благородната инициатива на децата е подкрепена от общинското радио и Народно читалище "Развитие 1869". Радиото предоставя звукозаписното си студио напълно безплатно на четящите деца, то ще помогне за техническата обработка на книгата и за разпространението й в ефир. Културната институция също ще помогне за разпространението на готовия продукт, но и ще подкрепи изработването на книгата чрез участието на младите актьори от Младежката формация за театър "Импулс" към читалището, допълват от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама