Ученици от разградско училище записват аудио книга за незрящи деца

15:30, 26 окт 18 / Общество Сподели в: 25 399 Topnovini Автор: Topnovini
1

Ученици от ОУ "Ив.С.Тургенев" в Разград записват аудио книга за незрящи деца, съобщиха от учебното заведение, цитирани от БТА. Инициативата е в рамките на благотворителен проект с мотото "Не се плаши - ние сме твоите очи".

Вдъхновението на инициаторите на инициативата, начело с преподавателката по български език и литература Севдалина Петкова идва от факта, че в училището учи дете със сериозни проблеми със зрението. Тя е вече в седми клас и е една от отличничките на училището благодарение на това, че до нея ежедневно са нейната майка, приятели, съученици и учители.

Проектът има за цел да стимулира четенето на художествени произведения, да амбицира децата да се учат да четат гладко и изразително, да бъдат толерантни към различието на другите, да се учат на взаимопомощ и приятелство. След като аудио книгата стане факт, тя ще бъде безвъзмездно предоставена на Съюза на слепите, на библиотеки, читалища и други организации, занимаващи се с обучителни дейности на деца с увреждания.

Благородната инициатива на децата е подкрепена от общинското радио и Народно читалище "Развитие 1869". Радиото предоставя звукозаписното си студио напълно безплатно на четящите деца, то ще помогне за техническата обработка на книгата и за разпространението й в ефир. Културната институция също ще помогне за разпространението на готовия продукт, но и ще подкрепи изработването на книгата чрез участието на младите актьори от Младежката формация за театър "Импулс" към читалището, допълват от учебното заведение.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани