Агресия в „Капана“: Ресторантьор нападна продавач на чорапи

11:03, 29 май 21 25 5501 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Улична агресия предизвика вълна от възмущение. Собственик на заведение нападна талисмана на артистичния пловдивски квартал „Капана“ - Митко, когото всички познават като продавач на чорапи.

На кадри, споделени в социалните мрежи, се вижда как Митко, известен в града с прякора Чорапа, е нападнат от мъж пред заведение. Хвърля стоката му, след което го удря с глава. Намесва се управител на близко кафене. Биячът е разпознат като Ивайло Пенев, предаде bTV.

Справка на Topnovini.bg показва, че Ивайло Пенов е бивш варненски адвокат. През 2016 г. Пенев получава условна присъда за документно престъпление и в обсебване на 14 хил. лв. от свой клиент. Преди това той изтърпява няколко наказания по Закона за адвокатурата и най-малко два пъти е лишаван от права с решение на дисциплинарния съд на Висшия адвокатски съвет.

Заснетата агресия предизвика вълна от недоволство в мрежите и пловдивчани се събраха през заведението и хвърлиха мръсни чорапи пред входа му. Местните жители призоваваха да се бойкотира кафенето и хората да не стъпват там за да се намали клиентелата.

След случката пловдивчани се наредиха на опашка да купуват чорапи от продавача и изкупиха цялата стока на Митко Чорапа.

„Благодаря от все сърце, че ме подкрепиха, помогнаха и така ме зарадваха“, каза МиткоУличният търговец от години изхранва семейството си, като продава чорапи на посетителите на артквартала. Той е любимец на целия град, както и на много туристи, които също го познават и са го запомнили. Митко е известен като един от най-добродушните и неконфликтни хора в града.

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира, като започна проверка за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама