Старши сержантът от Карлово пребори коронавируса след 7 дни на апаратна вентилация

15:41, 11 апр 20 25 2294 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

49-годишният старши сержант от Карлово, който беше настанен в специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив, успя да пребори коронавируса с помощта на медиците от болничното заведение и беше изписан, съобщават от лечебното заведение.

Той е бил на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите му, е бил екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение според всички утвърдени протоколи за това и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента той е в добро здравословно състояние, като след 12 дни интензивно лечение в „Пълмед“ ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

Военен е приет в болница в Пловдив с COVID-19, интубиран е

„Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация, е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента, постигнахме тези добри резултати за кратко време и днес той вече си е у дома“, коментира д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с COVID-19.

Старши сержантът постъпва в болницата на 30 март след превеждане от МБАЛ „Карлово“ със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет, както положителна проба за коронавирус. Той веднага е настанен в специализираното отделение на „Пълмед“, където е интубиран и му е проведено интензивно лечение.

648 са заразените с Covid-19 у нас

В „Пълмед“ за лечение в звеното остават 8 пациенти, 5 от които с положителна проба за коронавирус. Днес ще бъде изписан още един пациент– мъж от Англия, с отрицателни проби за наличие на COVID-19 и изчистен от вируса.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама