Разработиха работна карта срещу опасните селфита в Пловдив

17:40, 18 окт 19 25 2047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Превантивни мерки срещу опасните селфита разработват няколко институции в Пловдив.

Областната дирекция на МВР съвместно с регионалното управление по образованието са разработили работна карта, както и програма, която насочва вниманието и на децата и на родителите как да се предпазят от опасната мода, наречена ''Търсене на перфектния кадър".

Сигнали за опасни селфи снимки получават все по-често от полицията в Пловдив. Любителите на екстремните гледни точки за самозаснемане избират най-често влакови композиции, мостове, покриви на високи сгради, изоставени обекти и строежи. До края на следващия месец повечето места ще бъдат описани и сигнализирани от полицейските инспектори.

''Целта е тези обекти да бъдат максимално обезопасени, да се ограничи достъпът до тях, евентуално да имат охрана при определени условия, която да ограничи инцидентите с деца, които се опитват да си направят опасни селфита'', каза пред БНТ ст. инсп. Стоян Имандиев - „Охранителна полиция", ОД на МВР Пловдив.

Селфи манията е обявена за психиатрично заболяване в САЩ

Полицейски служители ще посетят всички професионални гимназии и средни училища в пловдивска област. Тинейджърите са групата, към която са насочени мерките в работната карта. Партньори на полицията в проекта ще бъдат учители, педагогически съветници и училищни психолози.

''Съвместно с родителите трябва да разяснят на учениците, че много често тези харесвания са важни, не са реални, тъй като голяма част от тях са от непознати хора'', казва Димитър Ставрев - старши експерт, РУО - Пловдив.

Само в Пловдивския регион през последните години има няколко случая на селфита, завършили с тежки последствия. При всички тях деца пострадаха от волтова дъга, след като се опитали да се снимат върху влакови композиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама