АБВ издига Любомира Ганчева за кмет на Пловдив

15:53, 19 сеп 19 25 2895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева влиза в битката за Пловдив с амбиция за промяна, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

„Любомира е изключителен човек, доказала своята ангажираност към града. Тя е единственият различен кандидат за кмет на Пловдив. Ако направим един анализ на това, което ни се предлага  днес има ли нов и различен кандидат”, попита риторично областният координатор на Пловдив Владимир Маринов. Младата жена е родом от Пловдив, завършила е Английската  гимназия и има висше образование по макроикономика.

АБВ – Силистра ще подкрепи досегашния кмет на общината д-р Юлиян Найденов

„За мен Пловдив е роден град, но и кауза. Не мога да се примиря, че вторият по големина град в България, който е Европейска столица на културата, е на шесто място по доходи в страната, изпреварван от градове като Габрово, Стара Загора и Варна”, коментира Любомира Ганчева. Тя подкрепи думите си с конкретни данни.

Ганчева поясни, че средната брутна заплата в града  е 1069 лева, което означава, че една чиста заплата е не повече от 880 лева. Според нея градът е застинал в периода от началото на 21 век. ”Цинично е хората, които управляват от 15 години, пак да поставят като приоритет същите проблеми, които не са могли да решат за това време. В Пловдив няма битка на идеи, а битка на хотелиери. Няма сблъсък на политики, а на интереси, а това обезверява хората и те не отиват да гласуват”. 

Кандидатът за кмет на ПП АБВ очерта и първите три основни проблема на града, с които има амбицията да се справи. Тя е категорична, че Пловдив е единственият голям град със съсипан градски транспорт, в който няма общинско предприятие. „ В Пловдив трябва да има обществен транспорт, който да е безплатен за ученици, студенти и пенсионери”. Хаосът в строителството и презастрояването, унищожаването на зелени площи и чистотата на въздуха са другите теми, които трябва да реши спешно новият кмет на града.

Румен Петков: Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение

Лидерът на АБВ Румен Петков определи като смело решението Любомира Ганчева да влезе в битката за Пловдив. „Искам да кажа на пловдивчани да излязат и да гласуват. Политическата атмосфера в Пловдив е отровена. Няма реален сблъсък на политики и идеи. Включително бюджетите на общинския съвет се гласуват с впечатляващо мнозинство. На тази отровена атмосфера нашият кандидат за кмет и общинските съветници ще сложат край. Затова предизвикателството е голямо, но шансът за Пловдив също. Пловдив трябва да каже стоп на отровената политическа атмосфера, стоп на зависимостите, трябва да избере с гражданите си, със съвест и достойнство бъдещето си“, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама