Обстановката в Куклен е нормализирана след масовото сбиване

08:30, 30 апр 19 25 1537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обстановката в Куклен е спокойна. Става въпрос за битов скандал, а не за етнитческо спокойствие, спокойствието на гражданите е гарантирано. Има засилено полицейско присъствие. Това съобщи ст. комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Седем задържани след инцидента в Куклен

На Великден в Куклен двама полицаи бяха ранени при опит да се справят със сбиването между местни жители заради силна музика на открито. Наложи се екипи на жандармерията и полицията да се намесят за разрешаването на конфликта. Полицай е бил ударен в главата, нанесени са щети на служебни автомобили.

Седем жители на Куклен са задържани след инцидента. Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми петима. Това са 40-годишна жена и четирима
младежи, каза Чавдар Грушев, районен прокурор на Пловдив.

ВМРО: Случаят в Куклен е пример за спешната нужда от концепцията на Каракачанов

Очаква ги наказание до 5 години, като дори на единия от задържаните е повдигнато обвинение и за нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Кметът Мария Белчева заяви, че всички етноси в Куклен съжителстват спокойно, а за справянето с инцидента от неделя тя благодари за навременната намеса на полицията.

Съседи споделят, че свадата е започнала, след като две ромски семейства са се карали, а дошлите полицаи са ударили жена, което е предизвикало останалите да започнат да хвърлят камъни по патрулната кола, предава bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама