Шестима от "ало" измамниците от Левски остават в ареста

19:12, 01 сеп 19 25 2567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд остави в ареста шестима от задържаните за участие в група за телефонни измами. Според съда има опасност да извършат повторно престъпление. Един от задържаните първоначално седем души от Левски и един от столицата, бе пуснат под домашен арест, предаде БГНЕС

Престъпната група беше неутрализирана при специална специализирана операция на 30 август. Досъдебното производство е стартирало още през месец май на тази година, при което е установено, че ало-мафията е действала от началото на 2018 година. Тя е оперирала на територията на цялата страна, действията ѝ са концентрирани предимно в столицата.

Осем са арестувани при акцията срещу ало измами в Левски

При обиските бяха открити множество мобилни телефони и SIM карти, включително румънски, както и голяма парична сума и различни ценности. Членовете са групата са проявили особена изобретателност, защото много от картите са били скрити в дистанционно за телевизор, а при едно от претърсванията полицаите са открили в дупка, прокопана в зимника, множество златни монети и накити. При ало-измамниците бяха намерени още и осем луксозни автомобила. Прокуратурата изчисли, че те са разполагали и с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия. Един от задържаните дори се е подвизавал в социалните мрежи с прякора „Васко Богатия“.

Повдигнаха обвинения на всички осем задържани ало-измамници от Левски

"Ало" имамниците избирали жертвите си по критерии възрастни и самотноживеещи или откъснато от своите близки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама