Отстранена е аварията на новия водопровод за Перник

06:40, 19 мар 20 25 2897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отстранена е аварията, възникнала при тестването на новия водопровод за Перник, съобщиха от областната администрация в миньорския град. Пробите по трасето ще продължат и днес. Очаква се към края на седмицата да бъде пуснато водоподаването от София и перничани да имат вода през целия ден, като режимът ще бъде в сила само нощем, съобщи БНР.

Новата тръба за Перник даде дефект

Водата бликна при тестването на новото съоръжение. Пробивът беше в района след пернишкото село Големо Бучино в посока към София. При пробното пускане на водата се е разхлабила една от връзките по съоръжението. 

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км. Над 2100 са връзките между тръбите. 

Изпробването на водопровода и съоръженията към него е започнало още в неделя. Тестването е поетапно. Очаква се до края на седмицата водопроводът да бъде пуснат в експлоатация. 

Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от „Бели Искър” да бъде намалено водоподаването от язовир „Студена”, за да може язовирът да започне да се пълни по- бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама