Новата тръба за Перник даде дефект

21:17, 18 мар 20 25 4865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вода бликна от новия водопровод за Перник при тестването на съоръжението. Пробивът е станал в района след пернишкото село Големо Бучино в посока към София, съобщи БНР.

При пробното пускане на водата се е разхлабила една от връзките по съоръжението. Работи се по отстраняването на проблема, съобщиха от областната администрация в Перник.

Пускат водата на перничани до дни – водопроводът е готов

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър” е с дължина 13 км. Над 2100 са връзките между тръбите. Изпробването на водопровода и съоръженията към него е започнало още в неделя. 

Тестването е поетапно. Очаква се до края на седмицата водопроводът да бъде пуснат в експлоатация. 

Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от „Бели Искър” да бъде намалено водоподаването от язовир „Студена”, за да може язовирът да започне да се пълни по- бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем.

Забрана за повече от двама възрастни на обществени места в Перник

Междувременно в Перник от два дни насам има облекчен режим на водата - тя се пуска от 12 до 22 часа вместо от 16 до 22 часа, както беше досега.

"Вместо за един месец, както обеща Борисов, водопроводът до Перник се построи за два месеца. Вместо за 20 милиона, се направи за 35 (пари, платени от всички българи). Вместо да докара вода до перничани, изгърмя при пробното пускане", това написа в социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Започва ремонт на новопостроеното съоръжение (пак с нашите пари). Уважаеми перничани, не заслужавате това. Питам: Кой ще понесе отговорността?"

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама