Удължават бедственото положение в Перник (Обновена)

12:28, 27 дек 19 / Политика 25 1215 Topnovini
1

 

Удължават бедственото положени в Перник с 30 дни, считано от 28-ми декември (събота). Това стана ясно сред края на срещата на кризисния щаб в града, съобщи Нова телевизия. 

Припомняме, че бедственото положение беше обявено преди седмица за срок от 7 дни. В четвъртък са взети проби от водата от всички квартали на Перник. Резултатите от тях трябва да станат ясни малко по-късно днес.

Кметът на града Станислав Владимиров обясни по-рано, че ще предложи подмяна на ВиК мрежата от държавната фирма "Монтажи", за да се избегнат по-големи катастрофи. В последните дни към язовира има проток на вода по природни причини. 

Според него основната вина за водната криза е на ВиК дружеството в града. Владимиров очаква прокуратурата да си свърши работата по случая.

Главният секретар на МВР: Открихме още два теча в Перник при проверките

 

Днес доставят над 110-115 тона бутилирана питейна вода в Перник. Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов смята, че е необходима доставка и на вода за санитарно-битовите нужди, за да не се допусне разпространението на зараза.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани