Главният секретар на МВР: Открихме още два теча в Перник при проверките

19:13, 26 дек 19 / Общество 25 3941 Topnovini

Към този момент ситуацията в Перник не е изяснена напълно. Извършва се прокопаване на трасето. Само в рамките на днешния ден са открити 2 теча, производствени аварии. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който посети Перник днес, предаде БНТ. По-рано в града дойдоха премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Това не са нерегламентирани отклонения, а производствени аварии, които са отстранени. На този етап няма нерегламентирано отклонение на питейна вода. Поставят се измервателни уреди, които в последствие ще установят дали има някакъв теч", обясни още той.

В рамките на започналото разследване има образувани няколко досъдебни производства. Сформиран е екип от оперативни работници и разследващи полицаи от местната дирекция. От утре със заповед на главния секретар на МВР в Перник ще бъдат командировани полицаи от ГД "Национална полиция".

"Национална полиция", колегите, ще дойдат да помогнат на местните колеги, защото действително, това, което трябва да бъде установено, е много трудно за доказване. Огромен брой документация трябва да бъде прегледана, много разпити ни предстоят. Още от утре започваме. Това не е разследване, което да бъде проведено за един ден. Трябва много неща да се проверят, за да можем да стигнем до истинските виновници за водната криза в Перник", допълни още главният секретар на МВР.

„Ще бъде направен анализ, ще бъдат докладвани събраните материали на прокурорите и вече тогава ще бъде взето решение какво точно и на кого да бъде повдигнато обвинение”, заяви Ивайло Иванов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани