Ситуацията във Велинград е овладяна

10:08, 15 апр 21 25 3132 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ситуацията във Велинград е овладянаНяма опасност водите на река Малка Мътница да залеят подстанцията, която захранва с ток две общини. Това обяви кметът на общината Костадин Коев.

Поради контролирано изпускане на води от язовир Малка Мътница част от дигите на реката снощи бяха разрушени, което доведе до частично заливане на земеделски площи. Обявено беше бедствено положение до 21 април. 

„В момента ситуацията е изключително спокойна. Водата се е оттекла, така че няма опасност за живота и здравето на хората, така че всичко се нормализира. При контролираното изпускане на язовир Малка Мътница, река Малка Мътница, изключително малка рекичка, не е могла да поеме цялото количество и част от земеделските земи, които са в близост, са били наводнени. Ситуацията е под контрол. Няма опасност“, каза Коев пред БНР.

От тук нататък областният управител ще се обърне към „Напоителни системи“, за да бъде почистено речното корито на река Малка Мътница.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама