Колективна оставка подадоха медиците от болницата във Велинград

08:14, 25 юни 20 25 2580 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка. В мотивите си те посочват, че стигат до крайното решение заради непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с COVID-19.

Те продължават да лекуват пациенти, но настояват за среща с Националния оперативен щаб относно лечението на коронавируса.

128 са новите случаи на коронавирус у нас

Медиците твърдят, че болницата не разполага с условия за лечение на болни от коронавирус, въпреки всичко те лекуват такива пациенти. В общинската болница се лекуват 7 души с COVID-19, а още петима са в изолатора със съмнение за коронавирус. Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на пациенти с COVID-19“, отбеляза пред bTV д-р Ванков от неврологичното отделение.

„Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване“, каза още д-р Ванков. Според него болницата, която е малка и построена през 1953 г., не отговаря на санитарно – хигиенните условия за бъде лекувани пациенти с коронавирус.

„Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения“, посочи той. По думите му каквито и мерки да се вземат, не може да се гарантира, че други болни няма да бъдат заразени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама