43-годишен мъж с коронавирус почина в Пазарджик

14:24, 13 апр 20 25 3700 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

43-годишен мъж с положителна проба за COVID-19 е починал в МБАЛ-Пазарджик. Той е родом от Пещера, съобщи БТА. До трагичния край се стига след подобряване в състоянието му и спиране на апаратното дишане.

Трима са с положителни проби в Банско

Болният постъпва в инфекциозното отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за COVID-19 e отрицателна. В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор. Пациентът е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация.

В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които в тясно сътрудничество с лекарите от инфекциозното отделение успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж.

Три положителни проби за COVID-19 в "Социален патронаж" и БЧК

Така се стига до спиране на апаратната вентилация и екстубация. Състоянието на пациента остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10.00 ч. той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия. Мъжът е имал и придружаващи заболявания - хипертония и незадоволително контролиран диабет.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама