Блокада на ромския квартал в Пещера от днес

13:34, 05 апр 20 25 4010 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Ромският квартал "Луковица" в Пещера от днес е под блокада. Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска помощ, по трудова заетост и за плащане на битови сметки.

Налагат блокада на ромския квартал в Пещера заради COVID-19

В района има вече четири положителни проби на COVID-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза, каза кметът на Пещера. От утре пред ромския квартал ще бъде поставена и термокамера, добави той и обясни, че напрежение за момента там няма.

"Няма някакво напрежение в квартала. Мисля, че и те разбраха, че има нужда от тези мерки. Тук идеята е да има филтър. Безразборно младежите да не излизат, още повече, че от утре ще има и измерване на температурата - както с термометри, така и от термокамера. И тези пешеходци, които преминават, също ще може да се следи тяхната температура. Към момента това, което виждаме - няма никакво движение, хората се прибират по къщите си и не е нужна засега 24 часова блокада", посочи той, предава БНР.  

По последни данни в квартала живеят около 1000 души. Голяма част от тях са се прибрали от чужбина, но не спазват задължителната карантина и противоепидемичните мерки.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама