Зрелищно взривиха комина на оцетната фабрика в Пазарджик

20:50, 15 яну 20 25 2267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зрелищно и без материални щети на сградите в близост взривиха 45-метровия комин в оцетната фабрика в Пазарджик, съобщи БГНЕС.

Преди това полицията отцепи района около бетонното съоръжение, а жителите от квартала бяха евакуирани на 50 метра зад охраняемата зона.

Акция срещу нерегламентираните таксита в Пазарджик

Часове преди взривяването на 45-метровия комин десетки живеещи в близост до съоръжението бяха напуснали домовете си, притеснени, че от взривната вълна жилищата им могат да пострадат. Въпреки че дни преди това те бяха уведомени, че взривните работи няма да нанесат щети, хората наоколо имаха съмнения.

Час преди същинското събаряне на комина, сапьори от столицата влязоха във фабриката и започнаха да поставят взривовете по предварително изготвена карта, с които да се гарантира с точност под какъв ъгъл трябва да се срути бетонното съоръжение, за да не нанесе щети на околните сгради.

Съкращават до критични нива автобусите в община Пазарджик

Десетки полицаи пък затвориха за движение, както на пешеходци така и на автомобили, частта от ул. "Кочо Честименски", попадаща в охраняемата зона. Органите на реда евакуираха всички в радиус от 50 метра. С предупредителен сигнал на полицейска сирена се даде старт и на същинското взривяване.

Бетонното съоръжение рухна в двора на фабриката, както беше предвидено и от сапьорите. 45-метровият комин, който вече е в историята, е построен в далечната 1930 година в бившата фабрика за бутилиране на оцет. Сега на това място предстои изграждането на нов жилищен комплекс.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама