Във Велинград търсят аварирал водопровод, след като дете получи изгаряния

09:06, 11 дек 19 25 2619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До две седмици трябва да стане ясно каква е причината за инцидента във Велинград, при който преди ден 12-годишно момиче получи тежки изгаряния на крака при падане в изкоп.

Пострадалото дете е играело с още няколко свои съученици до една от санитарно-охранителните зони, откъдето по тръбопроводи се захранват обекти с гореща минерална вода. Най-вероятно спукана тръба е предизвикала изтичането на подпочвени води.

Дете е с тежки изгаряния след падане в изкоп

Кметът на Велинград Костадин Коев назначи комисия за установяване на причините за инцидента.

“Това, което знам, е, че видна авария не е имало и никой не е подавал сигнал за аварията. От сондажа на “Мизинка“ излизат доста ползватели. Има тръби, които захранват читалището, тръби които захранват основното училище, тръби които захранват църквата и тръби които захранват частни обекти. Въпросната комисия точно това установява – кой от всички тези водопроводи, които излизат от сондаж “Мизинка“ е аварирал и подпочвено е имало вода, а после ще констатираме кой го управлява, стопанисва и поддържа“, обясни Коев.

Пострадалото дете е транспортирано в “Пирогов“ за лечение. Проверката на районната прокуратура във Велинград трябва да приключи до два месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама