Шестима кметове на първи тур в Пазарджишко и шестима на балотаж

17:14, 28 окт 19 25 2544 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Пазарджик шест са избрани кметове на общини на първи тур и  шест отиват на балотаж. ГЕРБ запазва позициите си в Панагюрище, Велинград и Лесичово, ще се бори за Пещера, ПП АБВ също си има кмет в областта, "БСП за България" отива на балотаж.

Община Батак за пореден път избра кмета Петър Паунов, който този път е подкрепен от ПП АБВ  и с 54.06% вот от гражданите, след него се нарежда кандидатът на „БСП за България“ Горчо Станков с 21.76%.

Община Белово отива на балотаж тази неделя, кандидатите за кметове с най-висок резултат са досегашният кмет Костадин Варев издигнат от Местна коалиция „Движение Гергьовден“ (ПП Движение Гергьовден, ПП Съюз на демократичните сили) с 35.58%, следван от Стойко Стефанов от Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ (КП БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ПП АБВ, ПП ДВИЖЕНИЕ 21, КП АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ) с 30.96% и кандидатът на ПП ГЕРБ Васил Савов с 30.84%.

И община Брацигово отива на балотаж, в битка ще се изправят кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Надежда Казакова с 33.34%  от гласа на местното население срещу Мария Мадарова  от ПП „Движение нашия град“ с 24.43%.

Община Велинград преизбра старият си кмет Костадин Коев, с което ГЕРБ удържа властта със 59.05%, пред кандидата на ДПС събрал 19.97% от вота на жителите на общината.

ПП ГЕРБ с категорична победа в община Лесичово начело с досегашния си кмет Серьожа Лазаров с 51.61%, следван от кандидатът за поста на „БСП за България“ с 28.15%.

Община Пазарджик ще гласува в неделя на балотаж за кандидатите на Местна коалиция „Новото време“ и кандидатът им Тодор Попов, който печели 44.72% от гласовете на първи тур и Благо Солов издигнат от Местна коалиция „БСП за България”(ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ, СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ, НФСБ, ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ) спечелил доверието на  18.90% от вота на гласувалите в града.

ПП ГЕРБ и Никола Белишки не дават община Панагюрище, на която и да е била друга партия. Победата на досегашният кмет е с 68.17%, срещу гласувалите за кандидата на „БСП за България“ Станимир Велчев спечелил 25.54% от гласувалите.

Жителите на община Пещера ще гласуват отново в неделя. Изборът, пред който са поставени са кандидатът на „БСП за България“ Йордан Младенов с 33.14% срещу кандидатурата на досегашният кмет издигнат от ПП ГЕРБ Николай Зайчев събрал 32.86%.

И община Ракитово е на балотаж. Изборът е между ПП БЗНС и Костадин Холянов събрал 44.65% и Георги Тупаров  издигнат от Коалиция „Алтернатива на гражданите“ с 30.19%.

Община Септември с кмет на първи тур и това е кандидатурата на Местна коалиция „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ” /ПП ”ГЕРБ”, Партия „ВМРО – БНД”, ПП „НФСБ”/ Марин Рачев със 70.33%, който е кмет за пореден мандат.

Община Стрелча ще гласува втори път за кмет, а изборът ще е между лидерът на ПП АБВ и сегашен кмет  Стойно Чачов с 37.29%  срещу кандидатът на ИК „Георги Кирилов Павлов“ с 24.57%.

Категорична победа в община Сърница за кандидата на ДПС Нежи Бозов с 95.41%, който ще продължи със следващ мандат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама