Пазарджик гласува (Обновена)

00:01, 28 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1333 Topnovini
1

Изборният ден в Пазарджик приключи при избирателна активност от 44,09%. Към 12.30 часа тя бе 21.01%, а към 17.30 часа - 38.17%.

Получени са 8 жалби и сигнали, които са разгледани от комисията и са определени като неоснователни.

Седем бяха кандидат-кметовете в града.

В съботния ден за размисъл се оказа, че в града има проблем с членовете на секционните избирателни комисии. Над 200 са били исканията от хора, които не са знаели, че съществуват в комисиите и не са давали своето съгласие. Дали това ще доведе до забавяне на изборния ден предстои да стане ясно.

ПП ГЕРБ-Пазарджик подаде жалба до Общинската избирателна комисия (ОИК), с копие до Районната прокуратура, за отказ на председател на 89-та избирателна секция в „ЦДГ Зорница“, на ул. „Пловдивска“ в Пазарджик, да предостави бюлетина на избирател, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Пазарджик.

Председателят на секцията е отказал да предостави бюлетина за гласуване за общински съветници, като явно й е разяснено предварително, че трябва да дава бюлетина само за избор на кмет на Общината. При поискване от страна на няколко гласоподаватели за предоставяне на бюлетина за гласуване за общински съветници С. А. е отговорила: „Ако не знаете как да гласувате, няма да получите бюлетина за общински съветници!“. ПП ГЕРБ Пазарджик счита, че председателят на 89-та избирателна секция при Община Пазарджик, в качеството си на длъжностно лице, грубо е нарушила правилата на Изборния кодекс, като с действията си възпрепятства обективното упражняване на глас от гласоподавателите.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани