Младен Маринов към млади граничари: Избрали сте пътя на честта

14:10, 04 окт 19 / Политика 25 3328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър присъства на официална церемония по полагане на клетва на стажанти от ГДГП, завършили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Вашата задача е изключително отговорна. От утре встъпвате в практиката, част от Вас ще отговарят за летищната сигурност, за въздушните граници, ще изпълнявате задачи по контролно-пропускателните пунктове, ще охранявате  зелена граница", заяви министър Маринов в обръщението си към стажантите от ГДГП, завършили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

Той припомни, че "именно охраната на държавната граница е първостепенна задача и приоритет на правителството на България и ние, като Министерство на вътрешните работи, изпълняваме задачите от този приоритет. В този смисъл освен техническото е изключително важно кадровото обезпечаване. Затова съм щастлив, че има желаещи и такива, които успешно завършват подготовката за изпълнение на тази отговорност. От утре вие ще пазите не само границата на България, вие ще пазите границите на Европейския съюз. В днешно време това е изключително важно, защото в световен план текат процеси, които застрашават сигурността на Европа -  по линия на тероризма, незаконната миграция, трафика на наркотици и на оръжие и всички престъпни дейности, които произтичат от това. Затова съм убеден, че пътят който сте избрали е пътят на честта, пътят на отговорността пред обществото."

Министър Маринов пожела на младите гранични полицаи успешна реализация в професионалната кариера и късмет при изпълнение на всяка задача. Той изрази удовлетворение, че Центърът за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР  продължава да изгражда кадри, които да правят успешна работата на вътрешното ведомство. 

Днес 59 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция” положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. На церемонията присъстваха началникът на политическия кабинет на министър Маринов Михаил Златанов, заместник-директорът на ГДГП ст. комисар Бисер Костадинов, ректорът на Академията на МВР ст.комисар доц.д-р Неделчо Стойчев, заместник-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, роднини и близки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама