Прокуратурата ще разследва лекар, поставял стентове на здрави хора (ОБНОВЕНА)

16:20, 16 сеп 19 / Общество 25 2573 Topnovini
1

добавена на 16.09.2019 г. в 13.05 ч. / редакция 16.20 ч.

Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в Пазарджик, поставял стендове на здрави хора. Товс съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Това е от компетентността на специализираната прокуратура. Има данни и за други престъпления. Това, което ще направят и правят в момента, е да възложат на ГДБОБ спешно извършване на проверка. Предстои в днешния ден да се възложи проверка и на АДФИ на НАП, който ще извърши данъчни проверки на посочените от вас лекари. Ще бъде извършена проверка и на Изпълнителна агенция „Медицински одит”, обясни Гешев.

Разследване на Нова телевизия показа как д-р Петър Лазов, който работи в държавната болница в Пазарджик, взима 57 000 лева месечна заплата. Той е поставял стентове както на болни, така и на здрави пациенти.

По-късно обвиненият лекар - д-р Петър Лазов, който работи като инвазивен кардиолог в МБАЛ Пазарджик, изпрати опровержение, в което заявява, че не е гледал оригинален запис от коронарографията на въпросния пациент, както се посочва в телевизионното разследване.

Голяма част от казаното в кабинета и на интервюто е изрязано и манипулирано по такъв начин, че да се остане с впечатление, че съм гледал диска на пациента. Разговарях тази сутрин по телефона с професор Генчо Начев - той ми каза, че е гледал диск на пациент, при който има здрави съдове, тоест няма аневризма на ЛАД и стеноза на дясната артерия. Двамата останахме със заключението, че сме гледали различни записи“, коментира д-р Лазов.

Той е категоричен, че не е поставял стентове на здрави артерии, като отрича и да е получавал заплата от 57 000 лв. "Заплатата ми е в размер на около 1600 лв. месечно“, обясни д-р Лазов.

Това е подла, лъжлива, скалъпена история с цел да злепостави мен, както и да злепостави отделението и болницата. Смятам да съдя въпросните журналисти“, каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани