Прокуратурата ще разследва лекар, поставял стентове на здрави хора (ОБНОВЕНА)

16:20, 16 сеп 19 25 3807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

добавена на 16.09.2019 г. в 13.05 ч. / редакция 16.20 ч.

Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в Пазарджик, поставял стендове на здрави хора. Товс съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Това е от компетентността на специализираната прокуратура. Има данни и за други престъпления. Това, което ще направят и правят в момента, е да възложат на ГДБОБ спешно извършване на проверка. Предстои в днешния ден да се възложи проверка и на АДФИ на НАП, който ще извърши данъчни проверки на посочените от вас лекари. Ще бъде извършена проверка и на Изпълнителна агенция „Медицински одит”, обясни Гешев.

Разследване на Нова телевизия показа как д-р Петър Лазов, който работи в държавната болница в Пазарджик, взима 57 000 лева месечна заплата. Той е поставял стентове както на болни, така и на здрави пациенти.

По-късно обвиненият лекар - д-р Петър Лазов, който работи като инвазивен кардиолог в МБАЛ Пазарджик, изпрати опровержение, в което заявява, че не е гледал оригинален запис от коронарографията на въпросния пациент, както се посочва в телевизионното разследване.

Голяма част от казаното в кабинета и на интервюто е изрязано и манипулирано по такъв начин, че да се остане с впечатление, че съм гледал диска на пациента. Разговарях тази сутрин по телефона с професор Генчо Начев - той ми каза, че е гледал диск на пациент, при който има здрави съдове, тоест няма аневризма на ЛАД и стеноза на дясната артерия. Двамата останахме със заключението, че сме гледали различни записи“, коментира д-р Лазов.

Той е категоричен, че не е поставял стентове на здрави артерии, като отрича и да е получавал заплата от 57 000 лв. "Заплатата ми е в размер на около 1600 лв. месечно“, обясни д-р Лазов.

Това е подла, лъжлива, скалъпена история с цел да злепостави мен, както и да злепостави отделението и болницата. Смятам да съдя въпросните журналисти“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама