Бойко Борисов: Някой умишлено иска да сваля правителството

21:35, 02 авг 19 / Политика 25 2206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Някой умишлено иска да сваля правителството'', това каза в Пазарджик премиерът Бойко Борисов, в отговор на въпрос за изтеклите данни от прокуратурата след кибератаката срещу НАП, съобщи„Фокус“.

Борисов в Пазарджик: Бизнесът се задължава да даде прасета догодина, а ние - по 300 лева на двор

''Понеже във всички сфери се развиваме добре, вие питате как действа прокуратурата. Тя е независима власт и аз нямам общо с нея. Г-жа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор. Що за глупост? Представете си, че чрез министъра на правосъдието бях издигнал втори такъв кандидат. Какво хипотетично би станало, ако бях посочил Емил Радев. Ако го изберат, изведнъж на другия ден се оказва, че депутат от ГЕРБ е главен прокурор на републиката'', коментира Борисов.

Нинова: Само Бойко Борисов можеше да осигури двама кандидати за главен прокурор

''За това прокурорите избират прокурори, съдиите – съдии, аз можех да се намеся само чрез министъра на правосъдието, който да предложи на ВСС. Считам, че това трябва да отпадне, защото не трябва никоя партия и правителство да се месят в независимата съдебна власт. Какво е това политически партии да си предлагат прокурори, аз не предлагам никой'', допълни Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама