След нападението в Пазарджик: В кабинета на лекаря вече има паник бутон

11:10, 07 мар 19 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В кабинета на лекаря от Пазарджик, нападнат от двама наркозависими, вече е инсталиран паник бутон. Нападателите заплашиха с нож медика, след като той отказа да им изпише лекарство със зелена рецепта.

По време на инцидента в кабинета е имало и пациентка, каза пред bTV д-р Емил Величков.

„В кабинета влезе мъж, който поиска да му бъдат изписани медикаменти на специален режим. Аз отказах, защото такива медикаменти не могат да бъдат изписвани свободно. Той покани приятеля си, който го придружаваше, с намерението и той да поиска такава рецепта. Аз го разпознах, беше идвал предната седмица да иска същите зелени рецепти и го поканих да напусне кабинета”, обясни докторът. „След като излязоха, поканих пациентка, която чакаше, явно двамата мъже са били агресивно настроени от отказа ми, влязоха отново и започнаха да нагрубяват и да заплашват”, допълни той.

„Единият извади нож, започна да напада с него, аз успях да хвана другия мъж и да го изместя, така че да се предпазя”, каза още лекарят.

По думите му е имало реална опасност за него, за медицинската сестра и за пациентката, която по това време е била в кабинета.

Нападателите са задържани от полицията, след като медицинската сестра Спаска Кулинска е успяла да се обади на тел. 112. Тя също потвърди, че влизайки в кабинета, двамата мъже са били видимо неадекватни. „Връщайки се, със заплахи и обиди, започнаха да налитат на бой. Единият каза, че има и пистолет и ще извади и него”, обясни Кулинска. 

По думите ѝ, след като са били задържани и доведени за разпознаване, нападателите са се държали агресивно и пред полицаите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама