Още един мъж почина от грип в Пазарджик, дъщеря му е в критично състояние

12:25, 31 яну 19 25 1634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

5-годишен мъж е починал след усложнения от вирусно заболяване в Областната болница в Пазарджик, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Вълчев.

По думите му мъжът е бил докаран по спешност в Спешното отделение на болницата, след като е боледувал няколко дни вкъщи. Потърсил е лекарска помощ, когато се е почуствал много зле.

Докато медиците се отипвали да спасят живота му 26-годишната дъщеря на пациента е колабирала. Оказало се, че и тя е с дихателна недостатъчност, вследствие на вирусна инфекция. Младата жена е настанена в реанимацията на болницата и лекарите се борят за живота й.

"Пациентът е пристигнал в много тежко състояние, с усложнения от прекарано вирусно заболяване и с придружаващи заболявания", уточни д-р Вълчев.

Въпреки усилията на лекарите, мъжът е починал. 

Вчера от лечебното заведение съобщиха, че 2-годишно момиченце от Велинград е починало от грип, вследствие на което е развило тежка двустранна пневмония. Детето е пристигнало в Пазарджик без сърдечна и дихателна дейност.

"Въпреки усилията ни момиченцето почина няколко часа по-късно. Ако бяха довели детето ден по-рано, можеше да го спасим", допълни д-р Данчев.

Причината за смъртта е усложнение след вирусна инфекция, уточни лекарят.

Той допълни, че при първите оплаквания трябва да започне прием на противовирусни препарати, но не и на антибиотици, ако не са настъпили усложнения. "При влошено състояние, суха, честа и дрезгава кашлица и затруднено дишане, майките да не лекуват сами децата си, а веднага да потърсят лекарска помощ", посъветва медикът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама