Още един мъж почина от грип в Пазарджик, дъщеря му е в критично състояние

12:25, 31 яну 19 / Общество 25 672 Topnovini
1

5-годишен мъж е починал след усложнения от вирусно заболяване в Областната болница в Пазарджик, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Вълчев.

По думите му мъжът е бил докаран по спешност в Спешното отделение на болницата, след като е боледувал няколко дни вкъщи. Потърсил е лекарска помощ, когато се е почуствал много зле.

Докато медиците се отипвали да спасят живота му 26-годишната дъщеря на пациента е колабирала. Оказало се, че и тя е с дихателна недостатъчност, вследствие на вирусна инфекция. Младата жена е настанена в реанимацията на болницата и лекарите се борят за живота й.

"Пациентът е пристигнал в много тежко състояние, с усложнения от прекарано вирусно заболяване и с придружаващи заболявания", уточни д-р Вълчев.

Въпреки усилията на лекарите, мъжът е починал. 

Вчера от лечебното заведение съобщиха, че 2-годишно момиченце от Велинград е починало от грип, вследствие на което е развило тежка двустранна пневмония. Детето е пристигнало в Пазарджик без сърдечна и дихателна дейност.

"Въпреки усилията ни момиченцето почина няколко часа по-късно. Ако бяха довели детето ден по-рано, можеше да го спасим", допълни д-р Данчев.

Причината за смъртта е усложнение след вирусна инфекция, уточни лекарят.

Той допълни, че при първите оплаквания трябва да започне прием на противовирусни препарати, но не и на антибиотици, ако не са настъпили усложнения. "При влошено състояние, суха, честа и дрезгава кашлица и затруднено дишане, майките да не лекуват сами децата си, а веднага да потърсят лекарска помощ", посъветва медикът.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани