СДВР задържа дилър и негов клиент в Панагюрище

15:41, 26 яну 19 25 1749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместна работа на полицаи от РУ-Панагюрище и колегите им от СДВР завърши със задържането на дилър на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

44-годишният разпространител на забранени вещества и негов клиент са задържани при спецакция на служители от районното управление в Панагюрище. Операцията  е проведена през изминалите 48 часа на територията на средногорския град. Първоначално екипите проверили стая в местен хотел, където установили 26-годишен старозагорец. У него криминалистите открили към 40 грама суха марихуана. Паралелно с това полицаите засекли лек автомобил, управляван от 44-годишен столичанин.

Мъжът пренасял във возилото 120 грама суха листна маса, която също реагирала положително на марихуана. Той бил тестван с дрегер и пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.  Случаят е докладван на Районната прокуратура в средногорския град, а полицаите продължили работата по случая. След взаимодействие с колегите им от 8-мо РУ- СДВР, е извършено претърсване в жилището на криминално проявения 44-годишен в столицата. Там са открити още близо над два килограма суха марихуана в буркани.

С постановление на прокурор срокът на задържане на дилъра е удължен със 72 часа. Продължават оперативните и процесуални действия по документиране на престъпната му дейност.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама