Община Пазарджик прекратява договора за ''синята зона'' с фирмата на Върбакови

15:10, 16 яну 19 / Общество Сподели в: 25 322 Topnovini Автор: Topnovini
1

Община Пазарджик ще прекрати договора за ''синята зона'' с фирмата концесионер на фамилията Върбакови, съобщи БНР. Причината са новите правила за организация на движението и натрупаното обществено недоволство срещу агресивното поведение на служителите, които принудително преместват неправилно паркиралите коли.

Измененията в нормативните документи са значителни и не могат да бъдат предоговорени с анекс, затова през следващия месец ще бъде обявена нова обществена поръчка.

Кметът Тодор Попов съобщи, че в града има натрупано напрежение срещу действията на фирмата концесионер.

"Тези много грубо влезнаха, някак си това създаде напрежение, защото на всички, сега каквото и да си говорим, е ясно, че няма как да няма ''синя зона'' в центъра на голям град, но хората, някак си не бяха подготвени. Затова пък и тези доста се престараваха, нали бяха доста сини. Няколко пъти аз съм ги събирал и съм им правил забележки, но то е въпрос на манталитет и на възпитание".

В случай че фирмата на фамилията Върбакови обжалва прекратяването на договора, до избора на нов концесионер стопанисването на ''синята зона'' ще бъде поето от Общината, като правилата ще са по-поносими за гражданите, допълни кметът Тодор Попов. 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани