АПИ: Фирмата, която поддържа пътя край Пазарджик, е закъсняла с опесъчаването

13:36, 22 дек 18 / Общество Сподели в: 25 717 Topnovini Автор: Topnovini
Светослав Глосов
1

Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) извърши проверка, която установи дали е бил опесъчен и обработен участъкът в района на инцидента на път II-84 Звъничево – Вaрвара, съгласно договора с пътноподдържащото дружество. За поддръжката на пътя край Пазарджик, където във верижна катастрофа загинаха пет души, отговаря фирмата „Пътища – Пловдив“. Това заяви пред bTV директорът на АПИ инж. Светослав Глосов.

От агенцията съобщиха, че екипите на фирмата, наета да поддържа района, са излезли да работят тази сутрин с няколко часа закъснение. Това установи проверка на инсталирани устройства на превозните средства, отговорни за региона. Глосов допълни, че ще се направи пълна проверка на фирмата.

„Ще проверим фирмата и ако те не са си изпълнили условията, ще бъдат санкционирани. Такива проверки се правят регулярно на пътноподдържащите фирми, но няма човек, който постоянно да следи кога са изчезнали да си свършат работата. Ние го установяваме постфактум”, каза Глосов.

Директорът на Пътната агенция добави, че рано сутринта в района е имало гъста мъгла и минусови температури, което бързо води до заледявания. При подобни обстоятелства машините, които поддържат трасето е трябвало да излязат да работят в 03:00 часа сутринта, а по предварителна информация - те са го направили в 06:00 часа.

АПИ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и със скорост, съобразена с метеорологичната обстановка.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани