Ученици от Пазарджик помагат за операция на 2-годишно дете

16:00, 11 дек 18 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от Спортното училище в Пазарджик организираха благотворителен базар, за да помогнат за операцията на 2-годишния Димитър Ганев от града, пише ''Монитор''.

Момченцето страда от много рядко генетично заболяване-Синдром на Аперт и се нуждае от интервенции. Митко е изключително жизнено, весело и усмихнато дете. За родителите си Борис и Пенка Ганеви е истински герой. В началото на тази година е претърпял първата си операция в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Реконструкцията на лицето е направена от френски медици. По-голямата част от цената е поела Здравната каса, на семейството се наложило да доплати 1 200 лева.Предстоят обаче нови интервенции за отстраняване на деформации. Терапията трябва отново да се води от чуждестранни специалисти, тъй като в страната ни заболяването е изключително рядко.

За момента не се знае точно каква сума ще е необходима за пълното излекуване на момченцето. Дни преди Коледа възпитаниците на Спортното училище изработиха коледни сувенири, сурвачки и картички, а със средствата от продажбата им ще помогнат на семейството на 2-годишния Митко. Момичетата и момчетата от Спортното училище за втора поредна година отварят сърцата си за добротворство в навечерието на Рождество Христово, за да зарадват някоя изстрадала душа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама