Осем наказателни постановления за еконарушения са издадени от РИОСВ-Пазарджик през ноември

16:20, 05 дек 18 25 1077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем наказателни постановления за нарушения на екологичното законодателство  издаде директорът на РИОСВ-Пазарджик през месец ноември. С тях на нарушителите са наложени санкции и глоби в общ размер 27 800 лева. През ноември са извършени 123 проверки на 90 обекта от контролираната територия. В рамките на осъществения контрол са дадени 38 предписания за отстраняване на констатирани нередности

Най-голямата имуществена санкция в размер на 10 000 лв. е наложена на предприятие за добив на суровини за стъкларската промишленост в гр. Стрелча, за заустване на отпадъчни води без разрешително. За същото нарушение, на собственика на баластриера в с. Свобода, общ. Стрелча е наложена имуществена санкция от 2000 лв. по Закона за водите. Пет от наказателните постановления са издадени за нарушения на Закона на управление на отпадъците. За нерегламентирано съхранение на отпадъци са наложени глоби на две физически лица от с. Говедаре, на всяко по 1 400 лева. За неизпълнение на условие от разрешително, на управителя на площадка за третиране на отпадъци във Велинград е наложена имуществена санкция от 7 000 лева. За неводена отчетност, санция от 2 000 лв. е наложена на управителя на площадка за третиране на отпадъци в с. Говедаре, общ. Пазарджик, а за неводене на отчетни книги, със същата сума - 2 000 лв. е санкциониран управителя на площадка за третиране на отпадъци в гр. Панагюрище. За неизпълно предписание, да не допуска изпускане на неорганизирани прахови емисии в атмосферния въздух, на управителя на оризарна в с. Ковачево, общ. Септември е наложена „имуществена санкция” от 2 000 лв. по Закона за опазване на околната среда.

Община Сърница е възстановила качествата на замърсени терени в близост до старото депо за битови отпадъци. Почистени са нерегламентирани замърсявания на речни корита и прилежащи територии в община Пазарджик, замърсени терени край общински път в землището на гр. Ракитово и край река Еленка във Велинград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама