Прокуратурата ще плати 60 000 лева на кмета на Белово

15:00, 23 ное 18 / Общество Сподели в: 25 572 Topnovini Автор: Topnovini
1

Кметът на община Белово Костадин Варев осъди прокуратурата да му заплати 60 хиляди лева обезщетение, предаде БНР.

Причината е 10-годишно незаконно разследване срещу него, което е завършило със снемане на обвиненията за злоупотреба със служебна власт и за умишлена безстопанственост, с цел облага.

Сагата започва преди 10 години, когато Костадин Варев, като председател на Общинския съвет тогава, заедно с бившия кмет Веселин Найденов, са обвинени в незаконна приватизация на транспортно дружество, с която е причинена вреда на Общината за 250 хиляди лева. Двамата са обвинени и за безвъзмездното отдава на минералния плаж „Топлата вода“, за промяна на регулацията му и за актуализация на месечната вноска на плувния басейн.

През тези 10 години, делата са връщани многократно от по-горната инстанция за ново разглеждане. Срещу Варев има издадена и три годишна присъда, която в последствие е отменена и той е оневинен.

Заради нанесените му неимуществени вреди, Костадин Варев е поискал обезщетение от 100 хиляди лева, но съдът определи 60 хиляди.

Решението подлежи на обжалване. В същото време срещу Костадин Варев, в качеството му на кмет на Белово се водят други две дела  в пазарджишкия окръжен съд, отново за умишлена безстопанственост, от което общината е ощетена с над 150 хиляди лева.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани