РИОСВ-Пазарджик и шест учебни заведения предадоха 218 килограма батерии за рециклиране

16:43, 21 ное 18 25 1459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от шест учебни заведения в Панагюрище и Пазарджик и служители на РИОСВ проведоха акция за събиране и предаване за рециклиране на негодни батерии от домакинствата. С тази кампания те се включиха в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ECHO), чийто тематичен фокус през 2018 г. е „Предотвратяване на опасните отпадъци“.

Събраните 218 килограма негодни батерии са предадени на рециклиращата компания „Норд Елрециклинг”. Тя предостави на екоинспекцията и училищата контейнери за събиране на опасните отпадъци, информационни брошури и комикси, с които презентира ползите от рециклирането им – спестяват се природни ресурси, енергия, вредни въздействия върху въздуха и водите. Рециклиращата компания осигури и 15 футболни топки за училищата, а РИОСВ-Пазарджик подари спортни пособия на най-малките участници в акцията - децата от ДГ”Райна Княгиня” в Панагюрище. За проявеното зелено мислене  „Асарел Медет”АД подари на училищата от Панагюрище 500 енергоспестяващи крушки, за да поощри най-активните участници в акцията.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците е общоевропейска инициатива, целяща да насърчи държавни и неправителствени организации, учебни заведения, фирми и обществеността да се включат в кампании и дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама