Дело за жестоко убийство стартира отново в Пазарджик, съдията не подписал присъдата

15:10, 29 окт 18 / Крими Сподели в: 25 533 Topnovini Автор: Topnovini
1

Делото срещу 45-годишният Георги Генов, който закла жестоко съпругата си Катя, стартира в сряда отново в окръжният съд в Пазарджик.

През май Генов беше осъден на 25г. затвор, като процесът премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият изцяло призна вината си пред 5-членен съдебен състав. Присъдата беше обжалвана пред пловдивския апелативен съд както от майката и дъщерите на жертвата, така и от осъдения.

При разглеждането на жалбата в Пловдив апелативните съдии установяват, че произнесената в Пазарджик присъда не е подписана от председателя на съдебния състав по необясними причини. Липсата на председателския подпис обезсмисля целия съдебен процес, както и произнесеното наказания.

Поради това делото е върнато в Пазарджик за повторно разглеждане от нов съдебен състав, пише ''24 часа''.

Подсъдимият Георги Генов уби жена си с нож на кръстовище в Пещера на 1 септември, м.г., пред погледа на свидетели, които не се намесват в касапницата. След убийството мъжът избяга с колата си от местопрестъплението и беше открит 3 дни по-късно от специални военни части и полицаи във вила край яз. Тополница.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани