Жълт код за силен вятър и в четвъртък

07:15, 25 окт 18 25 2975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвътък ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Жълт код за силен вятър е обявен в половин България - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик.

Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, а максималните - между  10-15 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и ветровито. Вятърът ще е от север-северозапад - силен, по върховете и бурен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

В петък и събота ще е предимно слънчево. Първия ден северозападният вятър ще отслабне до умерен и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад. Бързо ще се затопли и в събота дневните температури отново ще надхвърлят 20 градуса, на места ще достигат 25 градуса. Минималните температури също ще се повишат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама