Магистрала "Тракия" още е затворена, след като ТИР разпиля риба

12:32, 23 окт 18 25 1355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик остава затворена за движение в посока София заради обърнат турски ТИР, от който са се изсипали 20 тона замразена риба. Образувала се е километрична опашка от чакащи автомобили и камиони. Обходният маршрут е през пътен възел "Цалапица" през Пазарджик.

При инцидента е пострадал шофьора, който е настанен в болница. Повече от два часа бригада хамали се наложи да прехвърлят разпиляната риба от катастрофиралия ТИР в друг.

На мястото на катастрофата има екипи на агенция Митници, съобщи БНТ. Инспекторите ще опишат количеството на товара и ще пломбират претоварения ТИР. От Агенцията по безопасност на храните също трябва да дадат становище дали рибата е годна за консумация, след като няколко часа е останала извън хладилния камион.

Сигналът за катастрофата е подаден към 2:20 часа тази нощ. Най-вероятната причина за обръщането на тираа е заспиване на турския шофьор. Той е откаран от екип на Спешна помощ в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив с лека травма на главата. Пробата му за алкохол е отрицателна.

При удара тежкият камион е отнесъл близо 100 метра от разделителната мантинела и се е обърнал на една страна, като е препречил и трите ленти на магистралата в посока София.

След като ТИР-а бъде изтеглен, платното трябва да се измие. Веднага след това движението ще бъде възстановено.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама