Дадоха старт на кампания за борба с рака на гърдата в Пазарджик

18:10, 16 окт 18 25 1341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По данни на Регионалната здравна инспекция онкоболните в Пазарджишка област през 2017 г. са 10 253. Новооткритите случаи са 1300. Това съобщи Мария Чергарова, управител на Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора с онкологични заболявания в Пазарджик при откриването на кампанията за борба с рака на млечната жлеза, предаде БТА.

Кампанията се организира в града за 13-та година през октомври, обявен за световен месец за борба със заболяването. По този повод в небето бяха пуснати 13 розови балона.

Целта на инициативата е да мотивира жените да направят профилактичен преглед. До края на месеца по график в Центъра ще преглеждат специалисти по хирургия, рентгенология, гинекология и дерматология.

Мария Чергарова каза още, че повече от 1500 момичета и жени от региона са преминали преглед с мобилен ехограф, собственост на онкоцентъра, като са посетени 40 населени места в областта.

Гости на откриването бяха кметът на Пазарджик Тодор Попов, под чийто патронаж преминава кампанията, заместник областният управител Йордан Кожухаров, ръководители на социални институции и здравни заведения, граждани. Те поднесоха приветствия и поздравиха екипа на Центъра за всеотдайността, с която работи в подкрепа на хората и семействата, засегнати от тежкото заболяване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама