Ученици пресичат жп прелез при спуснати бариери, подканвани от учителка

09:50, 21 сеп 18 25 1343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици преминават през железопътни релси, докато влакът приближава към тях. В това време учителката им ги подканва с ръка.

На клипа на Филип Каролев, заснел опасното преминаване, се вижда как  учителка превежда група деца през прелеза при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ влак. Кадрите са заснети вчера около 13:30 ч., когато влакът от Добринище влиза на втората гара във Велинград. Едната от преподавателките минава с част от децата, а колежката ѝ спира останалите заради влака, който вече е в непосредствена близост.

„С кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м. Само локомотивът тежи над 50 тона”, изтъкна авторът на клипа. 

В цяла Европа и при охраняем, и при неохраняем железопътен прелез, когато светнат двете хоризонтални червени светлини, всички трябва да спрат – пешеходци, велосипедисти и автомобили, каза той. По думите му максималната скорост на този влак е 70 км/ч, а при влизане в гара скоростта му е 25-35 км/ч. „Самите деца прецениха, че идва влак, и започнаха да викат, че идва влак”, заяви пред bTV Филип Каролев.

„На тази възраст децата нямат изградена правилна преценка за обект и скорост. Едно дете може да се спъне, да падне и не може да реагира като възрастен, за да стане бързо и да се дръпне. За тях е повече като шоу, че идва влак, отколкото някаква реална опасност”, коментира още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама