100 души, завърнали се от Италия, са под карантина в Монтанско

11:14, 11 мар 20 / Всичко за коронавируса 25 1018 Topnovini

Около 100 души от Монтанско, завърнали се от Италия, са под домашна карантина, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Заради COVID-19 в Италия временно се разпускат работници във фирми и офиси и българи, работещи там, се зъвръщат. Броят на хората под карантина постоянно се променя, обявиха от инспекцията. Към момента в област Монтана няма регистриран случай на коронавирус, уточниха здравните власти.

Кантарджиев: Няма доказано средство за лечение на коронавирус

Поради опасността от разпространение на коронавирус, охраната на държавната болница МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана е усилена с допълнителни постове, като по този начин стриктно ще се спазва наложената от здравното министерство карантина. Спрени са плановите операции в болницата, а свижданията са забранени. Нови пациенти в момента се приемат само при спешни случаи и необходимост от операции. Ограничено е масовото присъствие на хора при изписване на бебета, обявиха от лечебното заведение.

В Инфекциозното отделение на болницата има 22 легла, но малко от тях са заети с пациенти. Обособедни са три отделни стаи с по три легла, които са изолирани от останалите в отделението и в тях може да бъдат настанени болни с коронавирус, ако се появят такива, обявиха от ръководството на болницата.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани