Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече дават положителни резултати

13:05, 06 мар 20 25 2816 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад, в сравнение със същия период на миналата година. В тези села живеят по-голям процент възрастни хора. Целта е тези хора да са спокойни за себе си, за собствеността си, за животните си”, заяви в Монтана главният прокурор Иван Гешев.

Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана - "Кошарник". Срещите са били на открито пред кметства и читалища.

Прокуратурата провежда операция срещу битовата престъпност в Монтанско

Гешев съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места - липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност, пише БТА. Гешев коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там. Той съобщи, че тези мерки вече дават резултати - за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на сто, а само за февруари - с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.

При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 валери 13:45, 11 ное 20

Колко намаля населението?Няма и кой да краде и какво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама